Håll din sida levande!

Din webbplats blir mer intressant om den uppdateras ofta. Helst ska kunderna hitta något nytt varje gång de besöker sidan.

Vad händer i ditt företag?
Använd elementet Nyhetsflöde för att skapa en mini-blogg om livet som företagare, presentera produktnyheter eller länka till intressanta sidor på nätet.

Läs mer om hur du skapar ett nyhetsflöde här.

  • Drygt fyra miljoner till myndighetsprojekt för klimatanpassning

    SMHI delar varje år ut medel via Myndighetsnätverket för klimatanpassning till medlemmar som formulerat projektidéer som stärker förmågan och effektiviteten i det svenska klimatanpassningsarbetet. I år kom det in fler ansökningar än någonsin och ansökningarna har också haft högre kvalitet. Baserat på bedömningar från nätverkets medlemmar har nu SMHIs generaldirektör fattat beslut om att dela ut 4,3 miljoner kronor fördelat på tio olika projekt.
  • Februari 2023 - Stormen Otto och avslutningsvis norrsken

    Februari 2023 blev varmare än normalt i hela landet. Jämfört med normalperioden 1991-2020 avvek norra Norrland som mest där temperaturen låg 3-6 grader över det normala. Nederbördsmängden låg allmänt runt det normala men med några undantag. I mitten av månaden passerade stormen Otto. I slutet av månaden iakttogs norrsken långt söderut i landet.
  • Vintern 2023 - Ganska normal utifrån den nuvarande normalperioden

    Årets vinter blev som helhet ganska normal utifrån den nuvarande normalperioden 1991-2020. Lite mildare längst i norr och längst i söder samt lite kallare i södra Norrland och norra Svealand. Ur ett längre klimatologiskt perspektiv var det däremot ännu en i raden av milda vintrar som dominerat från 1988 och framåt. I januari medförde milt väder i kombination med riklig nederbörd en kraftig snösmältning vilket gav upphov till lokala översvämningar och höga flöden söder om Mälardalen. I mitten av februari drog stormen Otto in men bara en station, Hanö i Blekinge, noterade storm i medelvind.